28 Haziran 2011 Salı

Doğuşumuz DUA, yaşantımız DUA, ölümümüz başlı başına bir DUA

ALLAH'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Perdamaian ALLAH, rahmat dan berkah atasmu. GOD's peace, mercy and blessings be upon you.
Doğuşumuz DUA, yaşantımız DUA, ölümümüz başlı başına bir DUA….

Hamd bütün kullarına karşı çok merhametli olan, gönüllerini dinin nurları ve güzellikleri ile doldurup aydınlatan Allah’a mahsustur.O, merhametiyle kullarını duaya teşvik için, lütfü keremiyle yüce yaradan Celal sıfatıyla değil, Cemal sıfatıyla tecelli ederek, “Yok mu dua eden, ona icabet edeyim! Yok mu istiğfar eden,onu mağfiret edeyim” buyuruyor.

Bütün kapılarını açıp aradan perdeleri kaldırıp, nerde olursa olsun her ne hal üzere olursa olsun, duaya izin veren, hatta bu izin ile yetinmeyip bu hususa teşvik için kullarına lütufta bulunmuştur yaradan.

Allah-ü Teala Bakara süresi, 186. Ayette, sayfa: 27’de, “Kullarım sana beni sorduğu vakit, (söyle onlara): Ben çok yakınım. Bana dua ettiği vakit dua edenin dileğine karşılık veririm. O halde kullarım da benim davetime uysunlar ve bana inansınlar ki doğru yolu bulabilsinler.”buyurulmuştur.

Ellerini açıp Yaradana yönelmedir dua. Bütün varlığımızla Yüce Allah’a teslim olmanın, istediklerimizi Allah’a ısmarlamanın adıdır dua. Sıkıntılı ânımızda da, rahatımızda da hep onunla beraber olmanın adıdır dua..

“Kim sıkıntılı hallerinde duasının kabul edilmesini istiyorsa, rahat haldeyken çok dua etsin.”buyurulmuştur.
“İnna lillahi ve inna ileyhi racıûn”(Muhakak biz senden geldik ve muhakkak ki sana döneceğiz)Başka gidecek yerimiz yok, başka sığınağımız yok sana sığındık.” diyerek boynumuzu bükmenin adıdır dua...

Gözyaşı dökerek her vakit Allah’a yalvarmaktır, her şeyi Allah’tan istemektir, istediğin vakitte ise sabırla beklemenin adıdır dua. Kendini yalnız hissettiğinde sığınacak bir limandır DUA….

Kişi kendi acizliğini anladığı vakitte O’Şemsi ezeliye sığınmanın adıdır dua.

Tek başına yapamayacağını muhtaç olduğunu itiraf edebilmektir dua..

Yalnız kaldığın vakitte yaptığı iyi amellerini hatırlayıp, gözyaşı dökerek Allah’a yalvarmanın adıdır DUA...

Bu durumda “dua” demek, özündekine yönelmek demektir…Sonuç olarak en büyük ve güzel ibadet özündekine yönelmektir!..

Özünüzdekine hem rahat hem de sıkıntılı anınızda yönelebilmeniz ve icabet edilenlerden olmanız temennisiyle..

Sevgiliye, En sevgiliye yakarışın adıdır DUA….

Güle Kokusunu Veren, DUAların sahibine Emanet…
BAKİ SELAMLAR…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder