21 Haziran 2011 Salı

AMENERRESULU Suresi

ALLAH'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Perdamaian ALLAH, rahmat dan berkah atasmu. GOD's peace, mercy and blessings be upon you.
dua, amenerresulu, kuran, ayet, peygamber efendimiz, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz
AMENERRESULU Suresi


AMENERRESULU Suresinin anlamını anlamak

İnsan Kuran-ı kerim okurken anlamlarınıda bilmeli anlamlarıyla okumalı Peygamberimiz (s.a.v) ;
"Benim üzerim toprakla kapatılınca FATİHA ve AMENERRESULU surelerini okuyun" demiş.

Peki Amenerresulu yani Bakara surelerinin son Ayetleri neden bu kadar önemli? Hatta yatsı namazının ardından okuyunca bütün geceyi ibadetle geçirmiş gibi olmamıza neden olan bu surenin sırrı ne? Bence Sırrı anlamını okuyunca ortaya çıkıyor. Bir insan müslüman olmasa bile bu surenin anlamını okusa etkilenir.

Mealı şöyle;


--"ALLAH hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemez.Herkesin kazandığı hayır kendi faidesine, yaptığı şer kendi zararınadır.---Ey Rabbimiz, unuttuk yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekme.---Ey Rabbimiz bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme.---Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtma.Bizden sadır olan günahları sil, bağışla, bizi yarlığa, bizi esirge. SEN , Mevlamızsın bizim. Artık kafirler guruhuna karşı da bize yardım et."--

Anlamı ne kadar müthiş değil mi? İşte okuduğumuz surelerin ayetlerin anlamlarını bilmemiz çok önemli! Çünkü aynı zamanda bu sureler bir Du'a. Hayatın ta kendisi, bizlere öğütler, nasihatler veriyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder