17 Haziran 2011 Cuma

Hatim Duası 3

ALLAH'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Perdamaian ALLAH, rahmat dan berkah atasmu. GOD's peace, mercy and blessings be upon you.

Ey Rabbimiz!
Kuran'ý Kerim'i bizlere lütfun ve kereminle dünyada arkada, kabirde yolda, kıyamet gününde şefaatçi, sırat üzerinde nur, cennete götüren bir refik, ateten koruyan bir perde ve bütün iyiliklere ulatıran bir delil ve imam kıl.
Ey Rabbimiz!
Bizleri Kur'an'ın hidayetiyle hidayet eyle. Bizleri kuranın kerametiyle ateten koru. Kuranın lütfuyla derecelerimiz; yükselt. Ey büyük lütuf ve ihsan sahibi! Kur'an'ın tilavetiyle günahlarımızı baðıla.
Ey Rabbimiz!
Kalplerimizi temizle. Ayıplarımızı ört. Hastalarımıza ifa ver. Yüzlerimizi ak et. Derecelerimizi yükselt. Borçlarımıza ödeme kolaylıðı nasib et. Babalarımıza merhamet eyle. Annelerimizi bağışla. Dinimiz; ve dünyamızı ıslah eyle.
Ey Rabbimiz!
Bütün İslam coðrafyasını her türlü belalardan ve musibetlerden muhafaza eyle. islam dümanlarını kahru perian eyle. İslam’ın nurunu söndürmek isteyen kafir ve münafıklara fırsat verme. Kafir, münafık ve zalimleri Müslümanların baına musallat etme. Gerek fert ve gerekse toplum olarak senin rızana uygun olarak yaamayı nasip eyle. Çocuklarımızı hayırlı eyle. Onların birer Kur'an nesli olarak yetimelerini nasip ve müyesser eyle.
Ey rabbimiz!
Okumu olduğumuz Kur'an-ı Kerim'in sevabı ve nurunu önce Efendimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) in mübarek ruhuna hediye eyledik sen ulatır. Diğer peygamberlerin (salat ve selam onların üzerine olsun) ruhlarına, Hz. Peygamber (s.a.v) in aile ve ashabının bütün Müslümanların ruhlarına hediye eyledik sen ulatır Ya Rabbi! Ayrıca okunan hatmi eriften hasıl olan sevabı bütün geçmilerimizin, babalarımızın, kardelerimizin, çocuklarımızın, akraba ve sevdiklerimizin, dostlarımızın, hocalarımızın, meayıhımızın üzerimizde hakkı olan herkesin: ve özellikle bu hatmi erifin niyetine okunduğu kimselerin ve burada bulunan. cemaatin geçmilerinin ruhuna hediye, ediyoruz sen ulatır Ya Rabbi!
Kur'an’ı Kerim hürmetine" onların günahlarını bağıla. Kabirlerini nurlandır.
Ey duaları kabul eden merhametlilerin en merhametlisi Rabbimiz! Dualarımızı kabul eyle.
Alemlerin Rabbi Yüce Allah'a hamd, peygamberimiz Hz. Muhammed {s.a.v.)'e aline, ashabına ve tüm inananlara salat ve selam olsun.
Ey Rabbimiz!
Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'i bizden kabul buyur. Þüphesiz ki sen her eyi iitensin, bilensin. Günahlarımızı bağıla. Çünkü sen tevbeleri, çok kabul edensin, merhametlisin. Yüce Kuran'ın ve alemlere rahmet olarak, gönderdiğin peygamberin hürmetine bizleri hakikate ve doğru yola ulatır. Ey merhametlilerin en merhametlisi! Bizleri affeyle, lütfün ve kereminle günahlarımızı mağfiret eyle.
Ey Rabbimiz!
Bizi Kur'an'ın ziynetiyle ziynetlendir. Kur'an'ın keremiyle bize ikram et. Kur'an'ın erefiyle ereflendir. Kur'an'ın efaatiyle cennete ulatır. Kur'an'ın hürmetine bizi bütün dünya belalarından ve ahiretin azabından koru. Ey Rahman ve Rahim bütün ümmet-i Muhammed'e merhamet eyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder